De Slootgaert


Wijndomein de Slootgaert
verbouwt en verkoopt echte Hollandse wijn!


Wijndomein de Slootgaert is gelegen in Waarland naast de Slootgaardpolder, vandaar deze naam. De polder ligt 1.50 m onder N.A.P., het is een jonge wijngaard. De eerste planten zijn in 2003 de grond in gegaan. Jaarlijks zijn er nieuwe planten aangeplant.

Op dit moment is alles aangeplant, er staan bijna 4000 planten. De volgende rassen staan nu op de wijngaard: voor rood de Regent, Rondo en Salomé. Voor wit de Solaris, Merzling, Orion en Palatina (muskaatdruif).

Het hele jaar door worden er rondleidingen en proeverijen verzorgd (alleen op afspraak).
Dit betekent dat we de wijngaard in gaan, waar uitleg wordt gegeven over de planten, afstand in de regels, snoeien, dunnen, suikers en meer.
Vervolgens gaan we de wijnmakerij van de Slootgaert in, hier krijgt u uitleg over de kneuzer, pers en het vinifi catieproces, totdat er gebotteld gaat worden.
Tot slot nemen we een kijkje in de wijnkelder met aansluitend een proeverij van onze eigen wijnen, dit uiteraard met stokbrood en franse kaas erbij.

Dit arrangement is voor 6 tot 10 personen mogelijk voor € 15,00 p.p. Bij 10 personen of meer zijn de kosten € 12,50 p.p. Maximaal aantal personen in overleg. Totale duur van dit arrangement is 1½ tot 2 uur. Ook is het mogelijk de proeverij uit te breiden met Franse wijnen.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag, als de poort open staat, kunt u binnenlopen voor informatie en/of een fles wijn kopen.

Zaterdag en zondag van 11.30-16.30 uur kunt u op ons terras onze wijnen proeven en zijn ze ook te koop.

Wij verwelkomen u graag op ons wijndomein de Slootgaert.