De Lepelaar


Biologisch bedrijf De Lepelaar
Biologisch dynamisch akkerbouw en tuinbedrijf


Welkom in de bedrijfswinkel van de Lepelaar op ‘t Rijpje te Sint Maarten. De Lepelaar is eigendom van Jan en Inge Schrijver en hun opvolger Joris Kollewijn. Er werken zes vaste medewerkers en gemiddeld tien scholieren.

De Lepelaar is in 1971 in Warmenhuizen gestart. In 2004 is het bedrijf verhuisd naar de locatie op het Rijpje. Er is een aansluiting gezocht met de omgeving door een karakteristieke boerderij en een aparte schuur te bouwen, waarin ook de winkel een plaats heeft gekregen. Het bedrijf inclusief de kassen ligt op een kavel van 10 hectare. Verder zijn er nog diverse andere locaties waar gewassen geteeld worden, zelfs op zandgrond in Bergen. De totale grootte van het bedrijf is 44 ha. Daarnaast wordt er intensief met Bram Borst, een biologische veehouder uit Eenigenburg, samengewerkt zodat van een echt gemengd bedrijf gesproken kan worden.

Op het bedrijf worden de volgende gewassen in de volle grond op natuurlijke wijze geteeld: kool, tarwe, grasklaver, aardappels, wortelen, rode bieten, stengelui, peterselie, snijselderij, meirapen, snijbiet, andijvie, sperziebonen en diverse bloemen.
In de kas behoren tomaten en komkommers tot de hoofdteelten in het zomerseizoen. In de winter wordt o.a. de meest milieu vriendelijke en gezonde groente winterpostelein gekweekt. Voor de komende jaren zal er ook meer aandacht komen voor vergeten groenten en streek gewassen.

In de winkel kunt u veel van de door ons geteelde biologische groenten kopen, aangevuld met fruit, zuivel en brood. En in het zomer- en herfstseizoen onze bloemen. Als consument kunt u ook een wekelijks abonnement nemen op een groente of fruit tas.

Openingstijden winkel:
Woensdag van 9.00 – 18.00 uur
Donderdag van 9.00 – 18.00 uur
Vrijdag van 9.00 – 18.00 uur
Zaterdag van 9.00 – 16.00 uur