De Boereplaats


De Boereplaats
Eten + drinken + spelen + slapen = genieten bij De Boereplaats!


In de landelijke omgeving van Harenkarspel, aan de rand van de Schaapskuilpolder, ligt het dorpje Waarland. Hier kunt u de prachtige Westfriese stolpboerderij van Piet en Annet Stoop vinden.

Omringd door akkers met kool schittert hun ‘Boereplaats’ met op de achtergrond de werkende Waarlandsmolen.
Bed & Breakfast ‘De Boereplaats’ is zo authentiek mogelijk en met oog voor detail gebouwd in 2007. Een knipoog naar vroeger, met alle luxe en gemakken van nu. De Boereplaats bestaat uit ‘de Hooiberg’ en ‘de Boet’.

De Hooiberg is een luxe privésuite waar men op de 1ste verdieping romantisch kan vertoeven tussen het hooi. Op de begane grond kijkt men vanuit de slaap/zitkamer door de tuindeuren naar de rustieke landerijen die de Schaapskuilpolder rijk is.

De Boet is het kloppend hart van de accommodatie, hier zijn twee sfeervol ingerichte gastenkamers te vinden en tevens een gezellige slaapzaal voor groepen. Op de begane grond bevindt zich de knusse huiskamer die gebruikt wordt voor het ontbijt, diners, feestjes en zelfs vergaderingen. Alles ademt hier luxe, ruimte en rust!

Toch is de Bed & Breakfast maar een klein gedeelte van de ervaring die men kan beleven op het boerenerf van de familie Stoop. De keuken van de Boereplaats is er eentje die zich kan meten met toprestaurants uit de buurt. Samen met kok Olaf zet gastvrouw Annet de meest bijzondere diners op tafel. Geef ze de vrije hand en laat u verrassen. Of bepaal zelf wat u wilt eten. Houdt u het liever wat eenvoudiger? Dan kunt u genieten van wat de pot schaft bij de Stoopies.

In de lente van 2011 wordt er een ‘Hollands spelletjes terrein’ gerealiseerd. Denk aan klompskiën, kruiwagen estafette, buikschuiven en andere gekkigheid. Dus wilt u naast eten, drinken en slapen ook nog even ontspannen en lachen met uw vrienden en familie? Informeer dan eens naar de arrangementen die daarvoor beschikbaar zijn.

Samengevat kunt u dus bij de Boereplaats een belevenis op maat krijgen.

Kom snel eens langs voor een ‘bakkie koffie’ met wat lekkers.
De Boereplaats is vrijwel altijd geopend!